.

.

Šta Partizan dobija dolaskom Marka Nikolića? (FOTO/VIDEO)

fk partizan marko nikolić promocija Foto: Starsport

Partizan je danas predstavio naslednika Ivana Tomića na mestu trenera, a to će biti čovek koji je do pre nešto više od godinu dana bio na klupi crno-belih.

U kalendarskoj 2015. godini Partizan je promenio četri trenera (Marko Nikolić, Zoran Milinković, Ljubinko Drulović, Ivan Tomić), što je retko zabeležen slučaj ne samo u ovom klubu, već i u srpskom, pa i evropskom fudbalu.

Kako je do pre samo 17 meseci bio trener Partizana, o Marku Nikoliću manje-više sve se zna. Na kormilo crno-belog broda došao je prvi put 9. decembra 2013. godine i završio je taj mandat 25. marta 2015. godine.

U tom periodu izmakla mu je titula koju je osvojila Crvena zvezda u dosta čudnom toku prvenstva, kao i u sezoni kasnije u kojoj je smenjen pred kraj šampionata u kom je imao prednost u odnosu na ‘večitog’ rivala.

Treba reći da Nikolić nije imao poraz od najvećeg rivala, naprotiv, oba puta crno-beli su slavili pobede, od 2:1 i 1:0 u Humskoj. Sećate se, bile su to one utakmice sa dve bombe Drinčića, dva penala u razmaku od 10 minuta za Zvezdu i odbrane Lukača i gol u 90. minutu Nemanje Kojića.

Partizan je pod njegovim vođstvom igrao i kvalifikacije za Ligu šampiona, zbog suspenzije Crvene zvezde od strane UEFA, ali je bugarski Ludogorec stao na put Nikolićevom timu i ludom meču u Humskoj (posle 0:0 u Razgradu).

Bugari su poveli sa 0:2 u prvih 20 minuta, a Partizan do poluvremena stigao do izjednačenja, ali i crvenog kartona Branislava Trajkovića. Kakva koincidencija sa glupošću Gejlora Kange pre dva dana na Marakani…

Kasnije su crno-beli igrali protiv Nefčija iz Bakua i ponovo krenuli sa 0:2 u Humskoj. Međutim, Partizan je uspeo da preokrene i dođe do 3:2, a onda i pobede u Azerbejdžanu od 2:1. Time je zakazao duele u grupnoj fazi Lige Evrope sa Totenhemom, Bešiktašom i Asteras Tripolisom, u kojoj se igrom nije obrukao, ali ni rezultatski proslavio – samo dva boda iz šest utakmica.

Šta nam sve ovaj kratak sažetak rezultata Marka Nikolića u Partizanu govori? Znamo svi da je to veliki taktičar, ‘premazan’ trener koji igra na rezultat i voli ‘igrice’ van terena. Ali je nekako tada delovalo da njegov tim igra bez samopouzdanja i prevelike psihičke pripreme.

Kada primi jedan njegov tim, gotovo po pravilu vrlo brzo sledi još jedan gol. Tako je bilo protiv Ludogoreca, Nefčija, dva puta protiv Bešiktaša, Asterasa, pa umalo i u derbiju protiv Crvene zvezde kada su napravljena dva očigledna jedanaesterca u razmaku od 10 minuta. Navijači Partizana veruju da je to prevazišao i da će to iskustvo sada primeniti u praksi sa igračima.

Često je dosta vrlo agresivan kraj terena, obavezno razgovara sa sudijom i njegovim kolegom uz aut liniju. Šta više, taj njegov temperament mu je i uručio otkaz u Olimpiji iz Ljubljane jer je prilikom gola svog tima opsovao svog igrača Blesinga Elekea na rasnoj osnovi.

I tada mu je izmakla šampionska titula do koje je doveo Olimpiju, ali je na kraju nije dobio…

Međutim, Marko Nikolić je neko ko ume da kontroliše svlačionicu, ko ima veliki ugled među igračima i koji je u Partizanu tada započeo nešto što bi sada zaista mogao da završi.

Čini se da mu više odgovara ligaški sistem takmičenja, od Kup sistema, te da na duge staze ume da pripremi ekipu za osvajanje krajnjeg cilja.

Posebno bi mogao da probudi Miroslava Radovića koji na startu nove sezone nije pokazao gotovo ništa, a poznato je da ume mnogo, što je i radio proletos u Olimpiji, baš pod vođstvom Marka Nikolića.

Kao što je novi trener crno-belih i sam rekao na današnjem predstavljanju – mir i stabilnost, to je ono što je u nedostatku vremena najbitnije za Partizan. Jer, utakmica sa Vojvodinom je već za dva dana, a Partizan mora da pobeđuje.

Ukoliko uspe u svojoj nameri i psihološki ‘primiri’ i stabilizuje ovaj tim Partizana, treća sezona mogla bi da bude srećna za Nikolića na klupi crno-belih.

fk partizan marko nikolić promocija Foto: Starsport

Foto: Starsport

fk partizan marko nikolić promocija Foto: Starsport

Foto: Starsport

fk partizan marko nikolić promocija Foto: Starsport

Foto: Starsport

fk partizan marko nikolić promocija Foto: Starsport

Foto: Starsport

fk partizan marko nikolić promocija Foto: Starsport

Foto: Starsport

The post Šta Partizan dobija dolaskom Marka Nikolića? (FOTO/VIDEO) appeared first on List Sport.

Share on Google Plus

About maksovsport

0 коментара :

Постави коментар