.

.

Kladionicarski flashevi 11.03.

  CRVENA ZVEZDA - PANATINAIKOS, 20.00: Duel dva tima sa po šest trijumfa, dva direktna konkurenta u borbi za treću poziciju na tabeli, koja bi donela znatno slabijeg rivala u poslednjem izazovu pred veliku završnicu u Berlinu. Atinjani u Arenu dolaze sa nizom od 12 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, i tek osvojenim peharom nacionalnog kupa i to na brutalno dominantan način. Četa Aleksandra Đorđevića najavila je dolazak u Beograd po pobedu, kako bi se poravnali računi zbog prvog meča igranog u OAKA areni, kada je Zvezda slavila sa 74:63.

ŽALGIRIS - REAL MADRID, 18.45: U duelu Reala i Žalgirisa u Kaunasu sve je praktično jasno – sve osim trijumfa Kraljevskog kluba bilo bi ravno iznenađenju u ovom trenutku. A ne treba zaboraviti da je tim Pabla Lasa u seriji od sedam vezanih trijumfa u gostima na svim meridijanima. Žalgiris je posle četiri vezana poraza savladao Bamberg, ali u goste im sada dolazi protivnik koji ih je do sada pobeđivao 12 puta, dok je njima to samo jednom pošlo za rukom.

DARUŠAFAKA – EFES, 19.30: Ekipa Dušana Ivkovića nedavno je zbog povrede ostala bez najboljeg šutera u timu, Džona Diblera, dok je sastav Oktaja Mahmutija u ozbiljnom naletu, pa je upisao tri pobede u poslednje četiri utakmice u Evroligi. Eventualnim porazom Efes bi gotovo izvesno ispao iz trke za četvrtfinale, dok bi Darušafaka postala nova pretnja Zvezdi i Panatinaikosu. Ipak, Darušafaka u 21. veku ne zna za pobedu nad Efesom.

DE GRAFSHAP - RODA, 20.00: Domaćin je odavno spremio kofere za preseljenje u nižu diviziju. Poslednji su na tabeli Eredivizije i bez pobede na šest prethodnih utakmica. Roda je četrnaesta i trenutno je za nijansu u boljoj formi. Ipak, na dva prethodna duela odigrana tokom prošle godine Roda nije baš prošla glatko. Jedan je završen remijem, a drugi minimalnom pobedom.

MALAGA - HIHON, 20.30: Oba tima imaju poraze na pet prethodnih mečeva. Malaga je dvanaesta sa tri remija i dva poraza, dok je Hihon u istom periodu poražen četiri puta uz jedan remi. Ali Hihon je kao pretposlednji na tabeli siguran putnik za niži rang takmičenja tako da je kvalitet svakako na strani domaćih. Ipak, njihov prethodni duel početkom novembra završen je minimalnom pobedom Hihona.

HERTA – ŠALKE, 20.30: U Berlinu je teško igrati, o čemu svedoči podatak da je ove sezone jedino Menhengladbah slavio na Olimpijskom stadionu. Međutim, Šalke ume s Hertom, a eventualnom pobedom smenio bi je na trećem mestu. U prilog gostima ide i Hertina promenljiva forma u poslednje vreme. Šalke je u malo boljoj situaciji, dobio je dve prethodne utakmice, ali baš i ne blista na strani, za razliku od Herte koja je opet dobar domaćin.

MONAKO – REMS, 20.30: Drugoplasirani Monako ne može da ugrozi PSŽ, a do kraja sezone ima previše utakmica da bi sa sigurnošću računao na direktan plasman u Ligu šampiona. Zato mora da bude maksimalno angažovan protiv Remsa koji je šesnaesti na tabeli i pruža prilično traljave rezultate. Prošlog oktobra Monako je porazio Rems na gostovanju (0:1), a inače na njihovim susretima dolazi 0-2.

BREŠA – KROTONE, 20.30: Breša je osma u Seriji B gde u poslednje vreme ne igra baš sjajno-dve pobede na osam utakmica. Krotone je lider prvenstva, ali nekoliko nedavnih remija smanjilo je njegovu prednost u odnosu na Kaljari koji mu je za petama. Breša im je ipak krajem oktobra priredila iznenađenje na gostovanju. Odigrali su 1:1. Krotone s druge strane nije poražen na strani od početka decembra

JUVENTUS – SASUOLO, 20.45: Sasuolo je ove sezone izuzetno neugodan protivnik, što je Juventus dobro osetio na svojoj koži jer je poslednji poraz u prvenstvu doživeo upravo od te ekipe, krajem oktobra. Red je da mu se šampion revanšira. A verovatno da će u tome i uspeti jer teško da će baš oni prekinuti seriju Stare dame (sedamnaest pobeda i jedan remi sa Bolonjom). Sasuolo igra solidno u poslednje vreme, ali Juve jednostavno razbija...

 BARSELONA – CSKA, 20.45: Evropski klasik ali samo na papiru, jer je trenutna razlika u kvalitetu velika, u korist moskovskog tima. U slučaju da izgubi ovaj meč, Barsa bi upala u strašan problem u poteri za jednim od prve četiri pozicije, jer već sada Himki i Real imaju po pobedu više. CSKA od početka sezone ima samo tri poraza u gostima u svim takmičenjima, ali je Barsa slavila u poslednja dva međusobna okršaja u Kataloniji.

REDING - KRISTAL PALAS, 20.55: Ovo je prilično neizvestan duel u kojem oba učesnika imaju razloge za optimizam. Reding jeste u Čempionšipu, ali poslednjih nedelja je u formi, pa ipak ima blagu prednost. Kristal Palas pruža prilično blede partije bez obzira na nedavno dobro izdanje protiv Liverpula. Petnaesti je na tabeli Premijer lige i u nizu od deset uzastopnih mečeva bez trijumfa. Reding se pokazao kao bolji domaćin, dok Kristal Palas nije slavio na strani od polovine decembra.
Share on Google Plus

About maksovsport

0 коментара :

Постави коментар