.

.

Slovanov junak Vukan

Vukan Savićević Foto: Starsport

INTERNACIONALAC SAVIĆEVIĆ DONEO EKIPI IZ BRATISLAVE PLASMAN U POLUFINALE KUPA

Igrao sam bolestan na gostovanju Senici, povraćao u pauzi dva poluvremena, ali, nisam ni pomislio da odustanem – kaže srpski vezist za “Sport”.

51
bod je osvojio Slovan u 23 kola slovačkog prvenstva

Slovan, juče, danas, sutra. Od titule sve dalje, Kupu sve bliže. Bratislavski Slovan. Klub koji je minulog utorka u Kup takmičenju Slovačke (četvrtfinale) na gostovanju Senici (regularni deo 1:1, Hromada za domaći tim u15. i Priskin u 44. minutu za ekipu iz prestonice) imao junaka, Srbina, Vukana Savićevića, strelca u penal seriji za prolaz u sledeću rundu. Sad ćete, možda, reagovati tako što ćete prokomentarisati u stilu: “Koliko se dosad igrača upisalo sa bele tačke, a nisu apostrofirani do te mere da se nazovu junacima!” E, Savićević se razlikuje, on je junak u pravom smislu reči, igrao je bolestan, od starta do kraja, igrao i zaslužio bezbroj komplimenata.

– Nisam hteo da izostanem, rekao sam: igraću, pa šta bude, makar se srušio na terenu – naglašava nekadašnji vezist Crvene zvezde u razgovoru za “Sport”.

Savićević je prošlog leta potpisao sa Slovanom četvorogodišnji ugovor

Rizik se isplatio, odveli ste Slovan u polufinale, na redu je Žilina, koja je nokautirala Dunajsku Stredu – 3:0?

– Prihvatio sam odgovornost da izvedem, ispostavilo se, poslednji jedanaesterac, bio sam siguran da ću, iako malaksao, da zatresem mrežu. Valjda sam dobio nekakav signal s neba, sledio sam signal. Zaista mi nije bilo lako u većem delu utakmice, na pauzi dva poluvremena čak sam i povraćao u svlačionici… Ma, sve se dobro završilo.

Glas lekara?

– U pitanju je jaka prohlada, proći će, sve prolazi…

PRIJATELjI ZA SVA VREMENA

Prijateljstvo Savićevića sa bivšim saigračima uvek je na delu, telefoni rade svakodnevno…
– Rajković, Petković, Kovačević, Ristić, Luković, Anđelković, Pavićević… Društvo koje nema cenu. Nezaboravno društvo iz Zvezde – ističe Vukan Savićević.

Zadovoljni ste u Slovanu?

– Nema stvari na koju bih mogao da se požalim. Plate su redovne, lepo sam prihvaćen, rukovodstvo i struka ne štede pohvale, imam odličnu komunikaciju sa saigračima, tu su Sekulić, Simović, kapiten Milinković… Jednostavno, ovde uživam. Veliki klub, najveći u Slovačkoj, kao Zvezda u Srbiji. Odskočna daska za nešto još veće u mojoj karijeri.

Lep je i grad?

– Sve je lepo, pa i podatak da Beč nije daleko – nasmejao se Savićević.

Nema navijača kao u Beogradu?

– Nigde takvih nema, u tome se očitava razlika između Zvezde i Slovana, da ne pominjem titulu iz Barija…

Simpatizeri Slovana nedavno su prekinuli bojkot, pomirili se sa Upravom i počeli da dolaze na utakmice?

– Protiv Senice ih je bilo stotinu. Koliko, toliko, važno je da su se vratili – otkriva Savićević.

SLAVLjE NAJAVIO SEKULIĆ

Dvojica Srba, Vukan Savićević i Boris Sekulić, dve lopte u mreži Senice, obe upućune sa bele tačke (po isteku 90. minuta odmah se prišlo izvođenju jedanaesteraca).
– Posle tri serije u kojima su igrači Senice i Slovana bili nepogrešivi, pogodio sam za 4:3, zatim je domaćin promašio, da bi presudu izrekao Savićević, za veliko slavlje. Kapa dole Savićeviću, zbog svega što je uradio, pritom je igrao bolestan, svaka čast! – hvali Boris Sekulić.

Čeka se nova arena?

– Stara na kojoj je pre nekoliko godina gostovala Crvena zvezda, otišla je u istoriju, tribine su srušene, za mesec, dva trebalo bi da počne izgradnja nove, do tada ćemo i dalje dočekivati protivnike na stadionu Intera, po projektu je predviđeno da se udobno smesti 22.000 gledalaca.

Smeši se stadion, ne i šampionska titula u sezoni 2015/16?

– Trenčin je odmakao šest bodova, biće potrebno mnogo sreće kako bismo ga pretekli – realan je Vukan Savićević.

Slovanov junak petnaestog dana marta 2016.

Jovan Jovanović

The post Slovanov junak Vukan appeared first on List Sport.

Share on Google Plus

About maksovsport

0 коментара :

Постави коментар