.

.

Ovusu šou

Samuel Ovusu Foto: Starsport

TAMNOPUTI INTERNACIONALAC IZ GANE POSTAO LOKOMOTIVA SURDULIČKOG “PLAVOG VOZA”

Radujem se što imam šansu da dokažem talenat – kaže popularni Sami.

Samuel Ovusu hotelsku sobu u Surdulici deli sa zemljakom Isom Surakom

U obe utakmice, onoj jesenjoj, ali i nedavnoj u prolećnom delu šampionata, protiv Javora iz Ivanjice šou-program imao je Samuel Kvame Ovusu (20). U Surdulici je postigao gol za bod, dok je u Ivanjici zatresao mrežu domaćina za ceo plen Radnika, za prodor ka gornjem domu tabele Superlige.

Bez podrške saigrača i velikog poverenja koje mi ukazuje trener Veselinović teško da bih uspeo da postižem golove. Ovako, radujem se uspehu našeg tima i naročito što imam šansu da dokažem talenat – skroman je u oceni svog učinka popularni Sami.

Ovusu je odigrao 21 utakmicu u ovoj sezoni. Postigao je četiri gola, dok je kod dva asistirao. Najmlađi je prvotimac u kompoziciji surduličkog „plavog voza“.

– Presudna je njegova disciplina u igri. Odlična kontrola lopte, nesebičnost u igri i realizacija koncepcije koju postavljam od protivnika do protivnika, sve to ga takođe krasi – objašnjava trener Miloš Veselinović, inače škrt na rečima i kada njegov tim pobeđuje.

Ovusu, koji je srpsku fudbalsku priču počeo u Radniku dok je ovaj tim bio prvoligaš, izrasta po proceni Veselinovića u „kompletnog profesionalca i timskog igrača”, što je veoma važno u svakoj ekipi.

Sportski direktor Radnika Darko Gašić navodi da igre i golovi omalenog Ovusua sve više privlače skaute stranih klubova.

– Imamo, zasad, zvaničnu ponudu iz Austrije za Ovusua. Očekujemo da njegov nastup protiv Mladosti prate i menadžeri iz Holandije. Za njega ima vremena da se tokom ovog prvenstva u potpunosti iskaže u dresu Radnika, a o mogućem transferu o tom – potom – kaže Gašić, koji je i najzaslužniji što je Ovusu u surduličkom klubu.

Vojkan Ristić

The post Ovusu šou appeared first on List Sport.

Share on Google Plus

About maksovsport

0 коментара :

Постави коментар