.

.

Bjelica “dabl-dabl”

Nemanja Bjelica Foto: profimedia

Srpski as nastavlja sa vrlo dobrim partijama u NBA ligi

Nemanja je protiv Portlanda zabeležio 11 poena i 10 skokova, pet asistencija, blokadu i osvojenu loptu.

Srpski NBA as, Nemanja Bjelica, nastavlja sa vrlo dobrim partijama u najjačoj ligi na planeti. U prošlom kolu blistao je protiv Sakramenta (18 poena), a sada je protiv Portlanda ostvario učinak dabl-dabl, 11 poena i 10 skokova, uz pet asistencija, blokadu i osvojenu loptu.

Bjelica u ruki sezoni ima prosečan učinak od 4,8 poena i 3,2 skoka, a pratile su ga brojne povrede

Bjelica je bio jedan od najboljih igrača pobedničkog tima, a Karl Entoni Tauns je dve sekunde pre kraja realizovao šut za pobedu.

Legende na poluvremenu

Uprava Sakramenta je rešila da na poluvremenu predstavi publici još jednom legendarne igrače, koji su imali veliki uspeh u „Arko areni“. Među njima su bili i Peđa Stojaković i Vlade Divac. Osim njih dvojice ovacije i aplauze su dobili Skot Polard, Majk Bibi, Spad Veb, Rik Adelman, Pit Karel, Otis Torp,Džeri Rejnolds, Keni Smit, Vini Del Negro, Volt Vilijams i mnogi drugi.
Inače, “Arko arena” više neće da bude korišćena za utakmice Kingsa, koji će od naredne sezone da igraju u novom „Golden 1 centru“, pa je poslednji meč u sali, u kojoj su igrali minulih 28 godina, bio oproštajni i obilovao je emocijama.

Srpski reprezentativac, svakako, ima razloga za zadovoljstvo.

71
pobedu imaju Voriorsi trenutno i devet poraza u aktuelnoj sezoni

– Ovo je možda najbolja partija od dolaska u NBA. Liči na ono kako sam nekada igrao. Končano se osećam dobro na parketu. Srećan sam što sam deo ovog tima sa Lavinom, Viginsom, Tunsom. Neverovatni su – rekao je Bjelica i dodao o suđenju – Neću da pričam o tome da li su u određenim situacijama sudije trebalo da sviraju faul. Ovo je NBA, igra se do poslednjeg zvuka sirene. Zaslužili smo ovu pobedu više od Portlanda. Igrali smo jako, do samog kraja i pobedili.

Šampionski tim, Golden Stejt, namučio se protiv Memfisa (100:99) i potrebne su mu još dve pobede u preostala dva meča (gostovanje San Antoniju i meč sa Grizlisima na svom terenu), da obore rekord Bulsa iz sezone 1995/96.
Sa one strane Atlantika stižu vesti da će strateg Sparsa, Greg Popović, da izvede najjači sastav na meču sa Voriorsima, da neće da odmara ključne igrače za plej-of.

Voriorsi su imali bledo izdanje zbog lošeg učinka Stefa Karija, koji je ubacio 17 poena, ali je šutirao 22-7, 14-3 za tri. Susret je odlučio Grin minut pre kraja, a do poslednjeg zvuka sirene oba tima su se ispromašivala.

– Želim da me ljudi pamte kao pobednika, a obaranje takvog rekorda govori samo za sebe – poručio je Grin, meč viner.

Trener tima Stiv Ker, svojevremeno, član baš te legendarne ekipe Čikaga, potencira priču o plej-ofu, a uz to aktuelan cilj je i pomenuti rekord.

– Kada sam bio u Bulsima nisam mogao da pretpostavim da će neki tim da dođe tako blizu tog rekorda. Imamo još dva meča do kraja i videćemo šta će da se desi – poručio je Ker.

Čikago je u derbiju savladao Klivlend (105:102) i ostao u trci za doigravanje, ali sa ne baš velikim izgledima, jer bi trebalo da Indijana doživi poraz u sva tri preostala meča, a da Bulsi zabeleže obe pobede.

REZULTATI
Nju Orleans – Feniks 100:121 (Daglas 23, 5as – Gudvin 24, 3sk, 3as), Atlanta – Boston 118:107(Milsap 31, 16sk – Smart 19, 5sk, 3as), Memfis – Golden Stejt 99:100(Barns 24, 15sk – Grin 23, 11sk), Čikago – Klivlend 105:102(Batler 21, 6as – Džejms 33, 7sk, 3as), Portland – Minesota 105:106 (Lilard 31, 7as – Tauns 27, 9sk), Sakramento – Oklahoma114:112(Kolison 27, 5sk, 8as Gej 24, 8sk – Durent 31, 6sk, 8 as, Vestbruk (24, 10as).

The post Bjelica “dabl-dabl” appeared first on List Sport.

Share on Google Plus

About maksovsport

0 коментара :

Постави коментар