.

.

Raspucani pred derbi

Foto: Starsport

CRNO-BELI UBEDLjIVOM IGROM I POBEDOM POTVRDILI DRUGU POZICIJU ZA START U PLEJ-OFU

Po dva gola Božinova i Ilića digli samopouzdanja ekipi za večiti derbi

Stadion: Partizana. Gledalaca: 1.500. Sudija: Aleksandar Vasić (Novi Žednik) 7.

PARTIZAN MLADOST
4:0
(2:0)

Strelci: 1:0 Božinov u 6. (penal), 2:0 Božinov u 45, 3:0 Ilić u 58, 4:0 Ilić u 74. minutu.

U velikom stilu su fudbaleri Partizana okončali regularni deo sezone i potvrdili drugu poziciju pred početak plej-ofa. Crno-beli su u najboljoj igri prolećnog dela šampionata razbili Mladost iz Lučana 4:0 i nagovestili da spremno dočekuju večiti derbi, koji ih već sledećeg vikenda očekuje na stadionu Crvene zvezde.

TOMIĆ: GOL NA VREME

– Odigrali smo dobro, otvorili meč golom u pravom trenutku, koji nam je olakšao u nastavku. Drago mi je što su se igrači trudili, želeli da pokažu kvalitet i smatram da je pobeda sasvim zaslužena. Nikola Milenković je budućnost Partizana i čestitam mu na uspešnom debiju.

Sa puno samopouzdanja su fudbaleri Partizana ušli u meč sa Lučancima i to se manifestovalo potpunom dominacijom svih 45 minuta, velikim posedom lopte i brojem prilika na strani crno-belih, pa su gosti mogli da odahnu što su u prvom delu samo dva puta kapitulirali. Na sve to je došao i gol u pravi čas, na samom početku utakmice, koji je dodatno opustio domaćina i praktično odredio tok meča.

MILOVANOVIĆ: ZASLUŽENO

– Partizan je zasluženo pobedio. Moj tim je koliko-toliko pokušavao u prvom poluvremenu, iako smo rano primili gol. Nastavili smo posle toga da igramo, dolazili do kaznenog prostora rivala, ali smo bili previše ležerni. Drugi gol crno-belih nas jepresekao, više nismo mogli da se vratimo u meč.

A, u tom šestom minutu je sve išlo kao po koncu, akcija je tekla jako brzo, otvorio se prostor u odbrani Mladosti, koji je uočio Nebojša Kosović i “gurnuo” pas ka Nemanji Mihajloviću. Vezista je bio brži od Miloša Šatare, nateravši ga da ga sruši, pa je sudija Vasić pokazao na belu tačku, a nepogrešiv je bio Valeri Božinov – 1:0.

Upornost se ipak isplatila u smiraju prvog dela, kada su na desnoj strani Golubović i Everton izbacili čuvare iz igre, posle čega je Brazilac, iako je i sam mogao da šutira, nesebično usposlio Božinova na drugoj stativi – 2:0.

DEBITOVAO MILENKOVIĆ

Kako je Jovanović opterećen žutim kartonima, priliku je dobio ekstra talentovani Nikola Milenković, koji je prošao zimske pripreme sa prvim timom i mnogo pokazao, ali je odlučeno da sezonu nastavi u filijali Teleoptiku. Nema sumnje da će defanzivac na leto u potpunosti biti priključen najjačem sastavu i igrati jednu od glavnih rola u timu.

Podatak da su Lučanci za 45 minuta uputili samo jedan udarac ka golu Šaranova i to iz prekida, najbolje oslikava odnos snaga u prvom delu utakmiuce.

Ništa se u odnosu snaga nije promenilo ni u nastavku. Partizan je, iako je pobeda bila već obezbeđena, nastavio sa dobrom, na momente i atraktivnom igrom, kojoj gosti jednostavno nisu mogli da pariraju. Nadmoć je krunisana trećim golom, koji je takođe došao kao plod dobre akcije Bogosavca, Božinova, koji je poslužio kapitena Ilića, koji je prvo “izlomio” čuvare i pogodio lagano za – 3:0.

POVRATAK EVERTONA LUIZA

Završnica regularnog dela takmičenja su doneli lepe vesti za stručni štab crno-belih i to zbog povratka Evertona Luiza u takmičarski pogon. Brazilski vezista je pauzirao mesec i po dana zbog povrede medijalnog ligamenta u Nišu, a juče je uvršćen u startnih 11, što znači da ga Tomić priprema za večiti derbi.

Kontru je zatim povukao Everton, nastavio Mihajlović, čiji centaršut je primirio Vlahović i ostavio kao na tacni loptu kapitenu Iliću, koji je “skinuo pauka” u rašljama Krznarićevog gola – 4:0. Do kraja, Tomićev tim je “spustio” loptu i mirno priveo duel kraju…

Zoran Ivković

The post Raspucani pred derbi appeared first on List Sport.

Share on Google Plus

About maksovsport

0 коментара :

Постави коментар