.

.

Sokobanja spremna za pripreme ekipa

Novi tereni u Sokobanji

Novi sportski kompleks po standardima UEFA

U Sokobanji je svečano otvoren novi sportski kompleks, koji se nalazi neposredno pored Gradskog stadiona “Bata Nole” na Podini, a koji sačinjavaju dva fudbalska terena sa travnatom podlogom, kao i tri, takođe, travnata, ali za mali fudbal, kao i mali teren sa veštačkom travom. U okviru objekta je i svlačionica, urađena po standardima UEFA, kao i sistem za zalivanje ovih terena. Svi tereni, osim jednog za fudbal, koji je prvi sagrađen 2009. godine, kada su i započeti radovi, imaju reflektore. Vrednost ovog kompleksa je 85 miliona dinara, sredstva su obezbeđena iz opštinskog budžeta, bez kredita, a uz pomoć Evropske unije iz sistema prekogranične ekonomske saradnje.

Tako je sportskoj Sokobanji na raspolaganje stavljen ovaj veleletni objekat, koji će koristiti sportski klubovi iz Sokobanje i okoline, kao i turistički poslanici, koji budu dovodili sportiste u okviru svojih aranžmana. Završnu besedu o razvoju fudbalskog sporta i izgradnji igrališta u Sokobanji održao je Aleksandar Golubović popularni Čika Aca, legendarni fudbaler i dugogodišnji sportski radnik iz Sokobanje, jedan od retkih koji je pravio prvi fudbalski teren u ovom kraju.

Ujedno, tada je odigrana i prva utakmica pod reflektorima u ovom kraju, između lokalnog FK Trebič i Reprezentacije opštinske lige Sokobanja, što će biti zabeleženo u istorijskom razvoju sporta, odnosno fudbala u Istočnoj Srbiji.

Stadion, Sokobanja

Novi tereni u Sokobanji

Novi tereni u Sokobanji

Z. Marković

The post Sokobanja spremna za pripreme ekipa appeared first on List Sport.

Share on Google Plus

About maksovsport

0 коментара :

Постави коментар