.

.

Teror za danske odbrane

Andrija Pavlović

Andrija Pavlović ekskluzivno za „Sport“ posle sjajnog početka u Kopenhagenu

U junu ove godine, Andrija Pavlović napravio je veliki korak u svojoj karijeri potpisavši petogodišnji ugovor sa Kopenhagenom. Činjenica je da je mladi napadač izabrao odličnu sredinu, a sa druge strane dužina ugovora od pet godina ukazuje na to da trener Stolbaken ima sa njim ozbiljne planove.

Andija je prethodnog vikenda pokazao kolikio mu novi klub prija. Srpski napadač i doskorašnji golgeter Čukaričkog postigao je gol i na sjajan način asistirao za četvrti pogodak svog tima u ubedljivom slavlju Kopenhagena nad Nordsjelandom – 4:0. Tim povodom, ekskluzivno za „Sport“ izneo je utiske iz Danske.

– Igramo utakmice svaka tri dana tako da je izuzetno važna psihička priprema i fokusiranost u datom trenutku. Nordsjeland je jedna od boljih ekipa u danskoj ligi, ekipa koja se trudi da igra iz zadnje linije konstantno i ako im se dozvoli mogu da budu jako nezgodni. Mi smo sa druge strane ušli dobro u utakmicu, sa pravim pobedničkim pristupom kakav i treba da ima Kopenhagen kao klub i uspeli smo da nametnemo svoj ritam i praktično rešimo utakmicu u prvih 45 minuta. Ja sam postigao lep gol, slabijom nogom iz okreta, drugi u ovoj sezoni i imao asistenciju koja je bila atraktivna, posle koje je usledio još jedan lep pogodak. Sve u svemu, bili smo bolji svih 90. minuta i držali ih praktično bez šanse, stvarali smo jako lepe akcije i mislim da igramo na visokom nivou i ako ovako nastavimo možemo samo dobrom da se nadamo – započeo je izlaganje Pavlović.

Život u Danskoj, za sada ispunjava njegova očekivanja:

– Vreme je zaista lepo, nije preterano vruće i što je najbitnije saigrači ali i stanovništvo dobro pričaju engleski tako da nije bilo barijera u komunikaciji. Ne mogu da ne pomenem Benjamina koji mi je mnogo pomogao zaista i uz njega sam se mnogo lakše uklopio i ušao u kolektiv.

Kopenhagen je sedam puta bio prvak države u poslednjih 10 godina, sa zapaženim rezultatima u Evropi. Razlika između srpskog i danskog fudbala je evidentna:

– Razlika je velika, počevši od infrastrukture do ritma i načina na koji se igra i svega ostalog. Ima dosta kontakta, faulovi se tešsko sviraju i jako puno se trči. Taktički zahtevi su isto mnogo veći ali sve u svemu kad izađeš na teren i pobeđuješ i igraš dobro kako je za sada, ništa ti ne pada teško.

Kruna prethodne sezone svakako mu je bio poziv u reprezentaciju od strane selektora Slavoljuba Muslina.

– Reprezentacija je najveća stvar u fudbalu i igrati za nju je najlepši osećaj. Ja se nadam da ću svojim partijama zaslužiti novi poziv, jer mi je čast da budem deo tog kolektiva koji ima velike ambicije i potencijal da iste ostvari.

Kreće novi ciklus kvalifikacija gde je Srbija u grupi D sa Velsom, Rusijom, Republikom Irskom, Moldavijom i Gruzijom, a prva utakmica je 5. septembra sa Ircima:

-Što se tice protivnika, nisam upoznat preterano, tako da nije zahvalno da ih komentarišem. Ali mislim da imamo kvalitet da se nosimo sa svakim od njih.

Andrija je u prethodnoj sezoni igrao za Čukaricki, postigao je 18 golova, a za njega su se interesovali Crvena zvezda, Rapid iz Beča i Udineze:

– Čukarcki pratim, to je klub u kom sam se afirmisao kao igrac i koji ima posebno mesto u mom srcu. Imam mnogo prijatelja tamo tako da smo u svakodnevnom kontaktu.

Jovana Nerić

The post Teror za danske odbrane appeared first on List Sport.

Share on Google Plus

About maksovsport

0 коментара :

Постави коментар