.

.

Ljubav čuva Radnički

Saigrači Stević i Vidović

MLADI FUDBALERI VIDOVIĆ (21) I STEVIĆ (20) NAJISKUSNIJI PRVOTIMCI KRAGUJEVAČKOG PRVOLIGAŠA

Klub je bio pred gašenjem, mi smo ga održali – tvrdi Uroš

Grad treba da se digne na noge i bude uz nas – dodaje Dušan

Mada pogled na tabelu Prve lige Srbije, s obzirom na to kakva je trenutna situacija i koliko je još ostalo do kraja sezone, upozorava da u Radničkom 1923 nemaju osnova da se nadaju opstanku, pobeda protiv Sloge, ostvarena tek u 18. kolu, uveliko je osvežila atmosferu u izuzetno podmlađenoj ekipi, koju, uz to, prate i veliki finansijski i organizacioni problemi kluba.

30.
meč u dresu Radničkog je odigrao Vidović protiv Sloge

U žiži događaja našli su se, gle čuda, najiskusniji, čije godine to, svakako, ne potvrđuju – Uroš Vidović (21) i Dušan Stević (20).

Na startu proleća, protiv Zemuna, primili smo golove za petnaestak minuta. Sada smo odigrali tako da ostvarimo cilj i pobedom obradujemo verne navijače, „crvene đavole“, koji su slavili 27. rođendan. Sloga je bolji tim nego Zemun, ali presudila je naša ogromna želja za pobedom – ocenjuje Vidović, strelac odlučujućeg gola.

I Stević, koji je u 10. minutu najavio prvu radost, smatra da je mirisalo na uspeh:

Kao da se u vazduhu nešto osećalo. Očekivali smo pobedu. Motivisali su nas i navijači, želeli smo da im poklonimo pobedu. Mlada smo ekipa, do tada nas baš nije htelo. Odigrali smo u jakom tempu i sve je išlo kako treba.

BRAT MILOŠ KAO PRIMER

Uroš Vidović je od sedme godine u Radničkom.

– Želja mi je da se, kao nekad, iz Srpske ekspresno vratimo u Superligu, pa da zaigram u većem klubu. Moj rođeni brat Miloš igra u hrvatskom prvoligašu Splitu. Pre toga bio je u Olimpiku iz Sarajeva i prošle godine proglašen je za najboljeg stranca u Premijer ligi BiH. Igrao je u Radničkom i Šumadiji, pa prestao i tek je igrom slučaja nastavio karijeru.

Vidović i Stević

Vidović i Stević

Vidović je, i pored svega, optimista:

Uroš Vidović je u ovoj sezoni postigao dva gola, oba protiv Sloge iz Petrovca na Mlavi

– Klub je bio pred gašenjem. Mi smo ga održali. Da nismo pristali da igramo, a dugo igramo za džabe, ko zna šta bi bilo. Kvalitet imamo, ali ne i iskustvo. U ovom timu bila su četvorica omladinaca, a najstariji igrač ima 21 godinu, prosek je 18. Za povratak među superligaše, najverovatnije iz Srpske lige, potrebni su strpljenje i iskustvo. Da smo u ovoj sezoni imali trojicu-četvoricu iskusnih igrača, bili bismo pri vrhu. Ovako, gubili smo u 90. minutu, sasekli su nas crveni kartoni kao rezultat neiskustva i bolje nije moglo da bude.

IZ BRUSA NA VELIKU SCENU

Dušan Stević je u Radnički stigao iz Kopaonika iz Brusa. Po potrebi igra beka i vezistu, a ugovor sa kragujevačkim klubom ističe mu na kraju ove sezone.
– Videćemo šta će da bude, ali, svakako, očekujem da u narednom periodu ostvarim zapaženu karijeru.

Stević, kome je ovo bio prvi gol u dosadašnjem delu prvenstva, iako je u Superligi dao i onaj istorijski protiv Crvene zvezde, pa protiv Vojvodine, još je veći optimista od Vidovića, što u sportu, svakako, nije loše:

– Imamo kvalitet, borbenost i atmosferu. Nadam se opstanku. Potrebno je i da se grad digne na noge i bude uz nas. Potrebna su nam trojica iskusnijih igrača, koji mogu da nas povedu i preuzmu odgovornost. Ostali smo samo mi sa nedovoljno iskustva za ovaj rang takmičenja, ali biće bolje.

Predrag Parizanović

The post Ljubav čuva Radnički appeared first on List Sport.

Share on Google Plus

About maksovsport

0 коментара :

Постави коментар