.

.

Dželat velikih

Pavlović posle gola na “Marakani”, Foto: Starsport

ANDRIJA PAVLOVIĆ – HIT PROLEĆA U SRBIJI

Hit proleća se zove – Andrija Pavlović. Golgeter Čukaričkog je u poslednje dve utakmice dobio i nadimak “dželat večitih”, jer je u samo pet dana zavio u crno Topčidersko brdo. I crno-belu, i crveno-belu stranu. Najpre je Partizanu dao dva gola za pobedu 2:1, a potom i Zvezdi “istu porciju”, za identičan trijumf.

– Ne bih bio iskren ako ne priznam da mi je veoma drago što sam po dvaput zatresao mrežu Partizanu i Zvezdi. Pobedom protiv crveno-belih smo potvrdili da ona protiv crno-belih nije slučajnost i da izrastamo u veliki klub. Intimno, priželjkivali smo revanš za onih 2:7 na Brdu, i pametnom igrom, bez euforije, uspeli smo da osvojimo bodove. Meni se posrećilo da rešim pobednika – skroman je najbolji strelac Superlige među srpskim igračima.

Do okršaja u sredu njegovo ime je šaputano u Ljutici Bogdana, a posle utakmice se jasno – i glasno – izgovara.

– Svakom prijaju pozivi iz dva najveća kluba, ali, ne zaboravite, i Čukarički trasira put da bude veliki. I nas čekaju iskušenja u Evropi. Zasad nam dobro ide i verujem da ću nastaviti da pišem istoriju kluba sa Banovog brda. Imamo mi još mnogo toga da pokažemo i Srbiji i Evropi.

17 golova je postigao najbolji strelac Čukaričkog

Do kraja šampionske trke Pavlović ima još četiri prilike da uveća golgeterski saldo.

– Čukarički bazira igru i rezultate na kolektivnoj odgovornosti. Uopšte nije bitno ko će da postigne gol. Bitno je da ih bude što više, kao i bodova. Ne zaboravite, tek sam se ustalio među startere. Ma, biće i golova, i trofeja – poručuje dželat srpskih večitih rivala.

Andrija Pavlović, Fk Čukarički, Foto: Starsport

Andrija Pavlović, Fk Čukarički, Foto: Starsport

NA TAPETU I VOJVODINA

Ni Vojvodina nije pošteđena Pavlovićevog “terora” – na početku sezone triput joj je zatresao mrežu. U utorak je susret na Banovom brdu.

– Daćemo sve od sebe da ubeležimo i osmu pobedu u nizu. Što se tiče golova, ako ne postignem ja, hoće neko drugi.

D. Kostić

The post Dželat velikih appeared first on List Sport.

Share on Google Plus

About maksovsport

0 коментара :

Постави коментар