.

.

BRENDANE, BRUKO

Igrači Linkolna proslavljaju pobedu

SELTIK IZGUBIO OD AMATERSKOG TIMA SA GIBRALTARA

Za domaći tim igrao i vozač taksija koji je na dan utakmice – radio

Pre više godina, neko u šali reče da su Škoti fudbalski “balvani”. Ali, posle niza primera, preksinoć dobismo i najslikovitiji. Slavni Seltik je u kvalifikacijama za Ligu šampiona izgubio od Linkoln Red impsa, amaterskog tima sa Gibraltara. Za tu ekipu igraju vatrogasac, carinik, policajci i vozač taksija, koji je radio na dan utakmice.

Pogodak odluke postigao je Li Kaskijaro koji fudbal igra iz hobija, a radi kao – policajac

Škotska štampa razapinje “katolike” i trenera Brendana Rodžersa, uz ocenu da je to najgori poraz u istoriji Seltika. Ali, Rodžers ne deli osećaj sramote. Naprotiv, Irac se “pravi blesav”.

Nisam šokiran. Znam da ovako nešto može da se desi. Potrebna nam je dobra igra sledeće nedelje. Dominirali smo, stvarali šanse, ali ovakve stvari se nekada dešavaju: jedna lopta ide uz teren i uđe u gol. Još nedelju dana treninga i biće bolje – rekao je Rodžers i ostao živ.

Fizikalac u vezi

Gledajući profesije igrača tima sa Gibraltara, startnu postavu Linkolna čine: fudbaler – policajac, carinik, fudbaler – fizički radnik, radnik u civilnom sektoru – fudbaler, fudbaler, fudbaler, radnik u luci – policajac.

Ostrvski mediji su ovakve reči trenera dočekali na “nož”, ali to nije sve što je Brendan imao da kaže.

Uvek sam osećao da u kvalifikacijama odlučuju revanši kod kuće. Potrebna nam je podrška navijača – rekao je Rodžers.

Ulogu junaka nedelje zasluženo su prigrabili momci sa Gibraltara.

Mislim da je ovo najveće iznenađenje u istoriji evropskog fudbala. Pogledajte samo istoriju klubova. Niko nije očekiivao da u Glazgov odlazimo sa 1:0 i sada imamo mnogo više samopouzdanja. Ako se čuda ponovo dešavaju, izbacićemo Seltik – poručuje kapiten Linkoln Red impsa, carinik Rej Čipolina.

Njegov saigrač, policajac Kaskijaro i dalje ne veruje da je bio strelac gola za pobedu.

– Nikada ovo neću zaboraviti. Sanjao sam da pobeđujemo moćni Seltik. Gol i pobeda? Sačekaću nekoliko dana da se sve slegne – rekao je Kaskijaro.

The post BRENDANE, BRUKO appeared first on List Sport.

Share on Google Plus

About maksovsport

0 коментара :

Постави коментар